Левант

Definicija

Jan van der Crabben
od , preveden od Goran Petrović
objavljeno na 28 April 2011

Левант је назив који се нашироко користи за источне обале Средоземног мора у Малој Азији и Феникији (данашња Турска, Сирија и Либан). У ширем смислу, овај термин може да се односи на читаво приобаље од Грчке до Египта. Левант је део Плодног полумесеца и у њему су се налазили неки од древних средоземних центара трговине, као што су Угарит, Тир и Сидон. То је домовина феничанске цивилизације.

Ukloni oglase
Oglašavanje

O prevoditelju

Goran Petrović
Српски сам преводилац и истраживач у области хуманистичких наука. Занимају ме књижевност, језици, култура и историја и волим да преводим. Поред српског и енглеског језика, говорим и грчки.

O autoru

Jan van der Crabben
Јан је оснивач и извршни директор Енциклопедије светске историје. Он стоји на челу ове непрофитне организације, чији је циљ да на најбољи могући начин испуни своју мисију - да се људи више заинтересују за културно наслеђе и да се у целом свету унапреди едукација о историји. Има диплому мастера у области студија рата, стечену на Кингс Колеџу (King's College).

Citirajte ovo delo

APA stil

Crabben, J. v. d. (2011, April 28). Левант [Levant]. (G. Petrović, Prevodilac). World History Encyclopedia. Preuzeto sa https://www.worldhistory.org/trans/sr/1-178/

Čikaški stil

Crabben, Jan van der. "Левант." Preveo Goran Petrović. World History Encyclopedia. Poslednja izmena April 28, 2011. https://www.worldhistory.org/trans/sr/1-178/.

MLA stil

Crabben, Jan van der. "Левант." Preveo Goran Petrović. World History Encyclopedia. World History Encyclopedia, 28 Apr 2011. Veb. 22 Apr 2024.